Fa un temps vam instal·lar una torre amb lliscador (tobogan) a la Llar d’Infants “La Quitxalla” de Valls.

Us el volem ensenyar ja que a més de com veureu es tracta d’una instal·lació molt maca, té la peculiaritat del material en que està fet, que és fusta de Robínia. Dir peculiaritat potser no és del tot correcte, ja que es tracta d’una fusta molt estesa i valorada, però al nostre país no és molt coneguda per a la construcció de parcs infantils, potser degut a que té un preu més elevat que d’altres, però les seves característiques la fan ideal per aquest tipus de construccions, de fet cada vegada es fa servir més en la realització d’estructures lúdiques i en elements de decoració, gràcies a la seva especial forma amb corbes naturals i irregulars, que fa cada estructura exclusiva. A més en aquest sentit destaca que és altament resistent a la càrrega i a la flexió, així com extraordinàriament resistent a les càrregues dinàmiques.

La Robínia, anomenada també Falsa acàcia, és una planta originària d’Amèrica del Nord naturalitzada a Europa fa 400 anys, on es va expandir àmpliament. Els arbres de Robínia poden arribar a viure 200 anys i la seva fusta és molt apreciada per l’elevada duresa alhora que elàstica, molt duradora i resistent als imprevistos canvis climàtics (humit / sec). A més la seva escassa absorció d’aigua la fa altament resistent a fongs, insectes i organismes marins, per la qual cosa es pot utilitzar tranquil·lament a l’estat natural per a la realització d’estructures que s’han de col·locar a l’aire lliure, fins i tot considerant el fet que resulta ser l’única fusta europea amb classe de durabilitat 1-2.

I per si tot això no fos prou important, la Robínia pot substituir eficaçment, en els diferents usos, les fustes exòtiques, permetent així alentir la desforestació de les zones tropicals (Amèrica del Sud, Àsia i Àfrica).

I ara perquè podeu valorar a més l’aspecte estètic de la Robínia, us deixem unes imatges de la instal·lació de la Llar d’Infants “La Quitxalla” de Valls. I de ben segur que els nens de l’escola l’estant gaudint!!!!

Comparteix:Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/webociob/public_html/ascradistribucions.com/wp-content/themes/fadelicious/single-blog.php on line 82