El Saló Internacional del Còmic de Barcelona ha clausurat amb un gran èxit d’assistència la seva 30 ª edició. Unes 108.000 persones van visitar el Saló durant els quatre dies que va durar la trobada d’amants de la vinyeta que en aquesta ocasió celebrava els 40 anys d’un clàssic, Mazinger Z, amb la presència del seu creador, Go Nagai, i l’espectacular exposició Robots en la seva tinta.

30 Saló del Còmic de Barcelona

Els robots i la seva relació amb el còmic ha estat l’eix temàtic del certamen, on el món dels superherois va tenir un destacat protagonisme al costat de grans mestres del còmic com Winsor McCay, Moebius o Jordi Longarón, sense oblidar a Luis i Ròmul Royo, Juanjo Guarnido, Paco Roca, els dibuixants de Cavall Fort, l’Escola Joso, David Sánchez o el fanzine Naufraguito. El públic es va mostrar entusiasta amb la variada oferta d’activitats, abarrotant al Palau 8 de Fira de Barcelona.

“El Saló ha aconseguit el seu objectiu de ser un gran esdeveniment de promoció del còmic amb una massiva presència de públic, expositors i activitats”, explica Carles Santamaria, director del certamen. “El nostre objectiu és apropar el còmic al gran públic i crear nous lectors d’historietes”, conclou.

Un any més, l’escenari del Saló del Còmic va comptar amb el suport dels visitants gràcies als concerts oferts per grups com Los Coronas, Teràpia de Shock, Avalanch o Lax’n’Busto. En aquesta edició també s’han afegit dos atractius concursos de cosplay, un dedicat als robots i l’altre, als superherois.

També van tenir gran acceptació les entrevistes professionals d’autors amb editors nacionals i internacionals organitzades per FICOMIC que han donat l’oportunitat als nostres joves autors de mostrar els seus treballs. La gran festa del còmic va concloure amb la degustació d’un pastís d’aniversari gegant elaborat especialment per al Saló del Còmic per Big Cake amb la forma de la robot Tibi l’Institut de Robòtica Industrial de la UPC. Després Lax’n’Busto va tancar el festival de concerts amb una multitudinària actuació.

La presència de la Xina com a convidat del Saló ha demostrat la vitalitat i força de la historieta del gegant asiàtic,  mitjançant una gran exposició que va estar acompanyada dels més destacats autors i professionals del sector. Durant la seva trobada amb els professionals espanyols, els professionals xinesos van mostrar el seu interès pel còmic que es fa al nostre país i van manifestar que el mercat xinès és receptiu a la historieta europea. Arran d’això es va plantejar una missió comercial i ells van dir estar encantats de rebre a editors i professionals espanyols Des FICOMIC s’ha fet arribar aquesta proposta a l’Institut de Comerç Exterior (ICEX).

La 31a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà novament al palau 8 Fira de Barcelona Montjuïc l’11 al 14 abril de 2013. També voldríem recordar que el XVIII Saló del Manga tindrà lloc l’1 al 4 de novembre i que per primera vegada es presentarà al Pavelló n º 2 de Fira de Barcelona Montjuïc.

Via: FICOMIC

Comparteix:Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/webociob/public_html/ascradistribucions.com/wp-content/themes/fadelicious/single-blog.php on line 82